Ajankohtaista

Uutinen
05.12.2023

Ristikkäisvaikutusten arvioinnissa sektoreiden välinen yhteistyö nousee arvoon arvaamattomaan

Kunnilla on erityisen tärkeä rooli kestävän kehityksen toteuttamisessa, mutta kestävyystoimia toteutettaessa on tärkeää tarkastella niiden kokonais- ja ristikkäisvaikutuksia. Ristikkäisvaikutuksilla tarkoitetaan tilannetta, jossa yhtä kestävyyden ulottuvuutta parantava toimi voi tukea myös muita kestävyyden ulottuvuuksia tai olla ristiriidassa näiden kanssa.

Uutinen
13.10.2023

Tervetuloa kuulemaan hanketuloksia kuntien kestävyystoimien ristikkäisvaikutusten arvioinnista!

Gaia Consulting ja Sweco ovat kuluneen vuoden aikana tukeneet kuntia ja kaupunkeja kestävää kehitystä edistävien toimien ristikkäisvaikutusten tunnistamisessa ja arvioinnissa sekä positiivisten ristikkäisvaikutusten vahvistamisessa. Nyt on aika esitellä hankkeen tulokset: kuulemme päätöstilaisuudessa hankealustuksen lisäksi hankkeeseen osallistuneiden kuntien näkemyksiä ja kokemuksia sekä kunnallispoliitikkojen kommenttipuheenvuoroja ristikkäisvaikutusten edistämiseen liittyvistä tietotarpeista.

Uutinen
12.10.2023

Kestävän kehityksen budjetoinnin opit ja oivallukset

Kestävämmän tulevaisuuden varmistaminen on julkisen sektorin tärkeimpiä tehtäviä. Kestävän kehityksen budjetoinnin hankkeessa kuusi kuntaa kehittivät kestävän kehityksen budjetointiaan. Kuntien työstettäväksi valitut teemat vaihtelivat kokonaisvaltaisesta kestävän kehityksen budjetoinnista, ympäristöbudjetointiin sekä lasten ja nuorten budjetointiin. Tule webinaariin kuuntelemaan, minkälaisia oppeja ja oivalluksia on syntynyt kuuden kaupungin ja kunnan työssä viime syksynä alkaneessa Kestävän kehityksen budjetointi -hankkeessa. Kestävän kehityksen budjetointi -loppuwebinaari järjestetään tiistaina 31.10. klo 9-11 Teamsissä.

Uutinen
03.10.2023

Kestävä kaupunki -ohjelman tulosseminaari 13.11.2023 – Ilmoittaudu nyt!

Kestävä kaupunki -ohjelman tulosseminaari järjestetään maanantaina 13.11.2023 klo 10-16. Tervetuloa paikan päälle Sofia Helsingin tiloihin (Sofiankatu 4 C, 00170 Helsinki) tai seuraamaan tilaisuutta etäyhteyksillä!