Ajankohtaista

Blogi
29.05.2023

Liikkumiskäyttäytymisen muuttaminen on haastavaa, mutta mahdollista

Suurin osa 1–5 kilometrin pituisista matkoista tehdään autolla. Jos nämä lyhyet matkat pyöräiltäisiin tai käveltäisiin, sillä olisi suuri vaikutus liikenteen päästöihin. Pyörällä pääsee usein nopeammin perille kuin autolla, kun mukaan lasketaan koko matka-aika pysäköinteineen. Samalla terveyskin kohenee, kun liikutaan lihasvoimin. Mikä ihmisiä estää liikkumasta kestävämmin?

Uutinen
04.05.2023

Kestävä kaupunki -ohjelman kehittävä loppuarviointi on käynnistynyt

Kestävä kaupunki -ohjelman juuri käynnistynyt kehittävä loppuarviointi tuottaa tietoa ohjelman tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta sekä laatii ehdotuksia ohjelman tulosten vakiinnuttamiseen ja kumppanuustoimien suuntaamiseen.

Uutinen
02.05.2023

Kestävä kaupunki -aamukahvit 25.5.

Kestävä kaupunki -ohjelman toukokuun aamukahveilla 25.5. klo 8:30-9:30 aiheena kestävän kaupunkikehityksen kansainväliset rahoitusmahdollisuudet ja vaikuttavimmat skaalaustoimet. Tervetuloa!

Uutinen
18.04.2023

Kunta- ja kaupunkiverkostojen roolia kestävässä kaupunkikehityksessä selvitetään

Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelma selvittää kaupunki- ja kuntaverkostojen roolia suomalaisessa kestävän kaupunkikehittämisen kokonaisuudessa. Selvityksessä kartoitetaan kaupunki- ja kuntaverkostojen toiminnan vahvuuksia, saavutettuja hyötyjä sekä mahdollisia kehittämiskohteita. Selvitystyö alkaa huhtikuussa verkostokunnille ja -kaupungeille suunnattavalla kyselyllä.