Hyppää sisältöön

Tervetuloa virtuaaliselle oppimismatkalle kestävään kaupunkiin!

Julkaisuajankohta 12.12.2022 17.32
Uutinen

Kestävä kaupunki -ohjelma järjestää alkuvuodesta yhdessä Demos Helsingin kanssa kolmen virtuaalitapahtuman mittaisen oppimismatkan kestävän kaupunkikehityksen parhaisiin käytäntöihin. Tapahtumissa sukelletaan erilaisiin kaupunkitiloihin ja kaupunkialueita koetteleviin haasteisiin mielenkiintoisten puhujien ja kansainvälisten esimerkkien johdattelemana. Virtuaalitapahtumien kieli on englanti.

Tapahtumakohtainen ohjelma tarkentuu lähempänä, mutta nappaa alta jo ajankohdat talteen. Ilmoittautuessasi tapahtumaan saat kalenterikutsun ja Teams-linkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. 
 
Ensimmäinen tapahtuma otsikolla "The City: What to do with cars? " järjestetään 13.1. klo 13-15. Tapahtumassa pohditaan tiiviin kaupunkitilan haasteita ja kuinka tilaa voidaan jakaa eri kulkumuodoille huomioiden vaatimukset päästöjen leikkaamisesta ja muutokset ihmisten käyttäytymisessä. Millainen kestävä kaupunkikeskusta on tulevaisuudessa? Katso koko ohjelma ja Ilmoittaudu 12.1. klo 12 mennessä mukaan ja saat kalenterikutsun Teams-linkkeineen sähköpostiisi. Tervetuloa!
 
Toinen tapahtuma otsikolla "The Neighbourhoods: How to strengthen social sustainability?" on 26.1. klo 13-15. Vaikka tilaa ja vihreyttä riittäisi, ei kaupunki aina ole tasa-arvoinen, suvaitseva, huomioonottava tai resilientti uusien haasteiden edessä. Tässä tapahtumassa pohditaan tapoja edistää sosiaalista kestävyyttä erilaisilla asuinalueilla. Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu 25.1. klo 12 mennessä.
 
Tapahtumasarjan päättävä "The Small Town: How to respond to the rapid energy transition?" on 9.2. klo 14-16. Viimeisessä osassa syvennytään erittäin ajankohtaiseen ja globaaliin energiakysymykseen. Pienemmät kaupungit voivat olla ketterämpiä ja kokeilevampia energiankäytössään ja tarjota näin erinomaisia esimerkkejä hiilineutraalin energiasiirtymän vauhdittamiseen sekä energiaomavaraisuuteen. Ilmoittaudu tapahtumaan 8.2. klo 12 mennessä.
 

Sivun alkuun