Hyppää sisältöön

Kunta- ja kaupunkiverkostojen roolia kestävässä kaupunkikehityksessä selvitetään

Julkaisuajankohta 18.4.2023 16.42
Uutinen

Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelma selvittää kaupunki- ja kuntaverkostojen roolia suomalaisessa kestävän kaupunkikehittämisen kokonaisuudessa. Selvityksessä kartoitetaan kaupunki- ja kuntaverkostojen toiminnan vahvuuksia, saavutettuja hyötyjä sekä mahdollisia kehittämiskohteita. Selvitystyö alkaa huhtikuussa verkostokunnille ja -kaupungeille suunnattavalla kyselyllä. 

- Tarkoituksena on löytää ja tuoda julki verkostojen hyviä toimintamalleja sekä lisätä ja vahvistaa verkostojen välistä yhteistyötä, toteaa Terve Kunta -verkoston koordinaattori Tanja Tasala Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. 

- Toivomme, että selvitys tuottaa kehittämisehdotuksia valtion ja kuntaverkostojen konkreettisen yhteistyön vahvistamisesta sekä vahvistaa entisestään kaupunki- ja kuntaverkostojen roolia kestävän kaupunkikehityksen ekosysteemissä, täydentää asiantuntija Iina Heikkilä ympäristöministeriöstä.

Selvityksessä on mukana kestävän kaupunki- ja kuntakehityksen kansallisia temaattisia verkostoja. Tarkasteluun mukaan otettavat verkostot täsmentyvät kevään aikana ja lopputulokset julkistetaan kesäkuun lopussa. Selvityksen kestävä kaupunki -ohjelmalle toteuttaa Sitowise Oy.
 

Sivun alkuun