Skip to Content

Kuopiossa kokeillaan mobiilipeliä osana ympäristökasvatusta

Julkaisuajankohta 2.7.2019 13.57
Uutinen
Ketun kierrätyspelin kuvistusta © Rx3 Studio Oy

Kuopiossa vuonna 2018 kehitetty asukkaiden lajitteluintoa parantanut mobiilipeli jalostetaan Kestävä kaupunki –ohjelman kokeilussa kouluille. Lajitteluun kannustavasta pelistä kehitetään ala- ja yläkouluille sopiva versio, joka herättää myös miettimään omia kulutusvalintoja sekä antaa monipuolisesti tietoa kestävän kuluttamisen ratkaisuista.

Kokeilun avulla luodaan uusia ympäristökasvatuksen keinoja ja opitaan missä määrin pelillisesti voidaan vaikuttaa ihmisten asenteisiin, kulutusvalintoihin ja tiedon levittämiseen. Tavoitteena on kehittää uusi ja innostava peli, joka on mahdollista ottaa käyttöön kaikkialla Suomessa.

Kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Jätekukko Oy:llä on kummikouluja, joissa Jätekukko järjestää ympäristökasvatusta. Kummikoulujen oppilaat pääsevät ensimmäisenä kokeilemaan ja kehittämään Ketun kierrätys –mobiilipeliä.

Pelin kehitys on aloitettu toukokuussa 2019 ja pilotointi kouluissa toteutetaan syyslukukaudella 2019. Kokeilun kokonaisbudjetti on 5 000 euroa, joka sisältää 3 000 euroa ympäristöministeriön Kestävä kaupunki –ohjelman avustusta. Kokeilun toteuttavat yhteistyössä Kuopion kaupunki, Jätekukko Oy ja Rx3 Studio Oy sekä Jätekukon kummikoulut.

Yhteyshenkilö:

Ympäristöasiantuntija Minna Kuuluvainen, puh. 044 718 2148, [email protected]
Kuopion kaupunki, alueelliset ympäristönsuojelupalvelut

Back to top